corona artikel Helaas, een wondermiddel tegen griep of het heersende coronavirus is er natuurlijk niet. Anders was er ook niet zoveel heisa omheen!

Maar waar je wel zelf wat aan kunt doen, is je conditie! Ben je te zwaar, leef je onder veel stress, slaap je slecht, beweeg je te weinig, dan zijn dat allemaal stuk voor stuk redenen voor welk virus dan ook om toe te slaan.

Maar wat kun je dan wel doen?
Ga niet teveel stressen, maak je niet te druk, probeer wat meer rust te krijgen. Hoe meer je ontspant, hoe beter je lichaam elke strijd aan kan gaan.

Eet gezond en gevarieerd, dat is natuurlijk altijd al het beste advies. Het helpt gewoon jezelf gezonder te houden en dus minder vatbaar. Eet voldoende groenten en fruit, het is nu extra belangrijk om te zorgen voor voldoende vitamientjes!

Beweeg, maar dan wel het liefst buiten. Ga een bos in, de duinen door, maak een heerlijke wandeling. Het versterkt je immuunsysteem,
je verbrandt meer vet en het geeft je brein een opkikker!

Knoflook en peterselie
Nee, geloof geen fabeltjes, dit soort onzin gaat elke keer weer de ronde als er een virus rondwaart, maar het zorgt niet voor een betere gezondheid. Alhoewel de knoflook, mits ruim genuttigd, zorgt voor voldoende afstand tussen jou en je medemens.

Vitamine C
In China hebben ze vitamine C als behandeling ingezet. Het gaat om een medische handeling van het toedienen per infuus; dit is niet een simpel voedingsadvies.

Het kan natuurlijk nooit kwaad wat extra vitamine C binnen te krijgen, maar ook daarbij geldt: teveel is niet altijd beter. Dus gewoon bijvoorbeeld een sinaasappeltje meer, dat is al prima.

Tja, de adviezen
Als BGN gewichtsconsulent volg ik natuurlijk ook de richtlijnen van het RIVM op en wat voeding betreft is er niet iets specifieks aan te raden.

Gewoon gezonde voeding. Voldoende groenten en fruit. Ga lekker op tijd naar bed. Was je handen, schud geen handen. Nies en hoest in je elleboog en zit niet aan je gezicht.

Heel veel gezondheid, liefs Emmy
logo emmy2