Bewust artikel Ineens had ik het in mijn hoofd en als dat zo is, berg je dan maar. Ik ga dat dan doen ook!

Ik wil (weer) een ondernemende vrouw zijn. Dat is een uitdaging en dat niet alleen: alles wat dan lukt geeft me een enorme kick. Je ziet me dan met een glimlach van oor tot oor rondlopen.

Hoe pak ik dat aan?
Ik schreef me allereerst maar eens in op gratis webinars die ik op Facebook zag langskomen, te beginnen met de webinars van Ninke van der Leck. Ze adverteert zo vaak dat je er haast niet omheen kunt. Ik had me al een tijdje terug ingeschreven voor een webinar maar die had ik niet uitgekeken omdat ik niet goed in m'n vel zat toentertijd. Ninke van der Leck bleef mails sturen. Vervelend vond ik dat niet. Ik bekeek haar filmpjes waarin ze steeds zei: ga je droom waarmaken, stel het niet uit, begin nu!


Wat ging daaraan vooraf?
Dat 'nu' heeft bij mij even geduurd, want wat doe je als je je hondsberoerd voelt? In ieder geval niet van alles ondernemen maar je rust nemen. Toen de hondsberoerdheid over was, kreeg ik door een gesprek met Lucinda Douglas een boost om ervoor te gaan. Dat werd nog eens versterkt door een seminar van BrandedU en het ging maar door met boosten krijgen. Ik voelde me steeds beter. Ik genoot weer.

En toch, ik miste iets: netwerken. Niet netwerken als in een netwerkbijeenkomst volgen, aanhoren hoe iemand het voor elkaar heeft en met een lekker drankje en een hapje je visitekaartjes onderling uitwisselen. Neen, ik wou wat anders: leren van zowel ervaren ondernemers als beginnende ondernemers.

Facebookgroep Bewust Ondernemende Vrouwen Nederland
Die groep sprak me aan. Zoals op de website (bewustondernemendevrouwen.nl) staat vermeld, is het ook echt: 'Meer dan ondernemen alleen…'.

Bewust Ondernemende Vrouwen zijn vrouwen die elkaar en andere vrouwen inspireren en motiveren op gebied van bewustwording, persoonlijke groei, gezondheid en welzijn. Via dit netwerk creëren we gelegenheden waar wij elkaar ontmoeten, inspireren en samenwerken. Wij ondersteunen elkaar bij het ontwikkelen van nieuwe initiatieven op het gebied van bewust ondernemen. Zo werken we samen aan het initiatief van 8 april 2017 'Bewust Ondernemende Vrouwendag'.

Er zijn regionale netwerkgroepen van de Bewust Ondernemende Vrouwen waar je elkaar in het echt ontmoet en met elkaar samen opdrachten doet.
Ja, dat is wat ik wil! En op 8 april aanstaande is er een landelijke bijeenkomst waar alle bewust ondernemende vrouwen elkaar kunnen ontmoeten.
De hoe wat waar komt nog op de website.

Kickoff netwerkmeeting
De eerste bijeenkomst (kickoff) zou plaatsvinden in december. Vanwege de drukke decembermaand ging die niet door omdat alleen
Annette van der Kaaij, pionier van de Bewust Ondernemende Vrouwen voor Hilversum en ’t Gooi en ik nog over zouden blijven voor de kickoff.

We hebben elkaar toch ontmoet die eerste donderdag in december. Dat voelde heel goed en dat was bovendien wederzijds! Hoe bijzonder. We wilden allebei meer vrouwelijke ondernemers leren kennen in Hilversum en ’t Gooi omdat we nog niet echt goed contact hebben met de Hilversummers en de andere dames in ’t Gooi.

Het is handig om niet in je eentje pionier te zijn. Annette zocht nog iemand om met haar samen te pionieren voor de BOV in Hilversum en ‘t Gooi. Dat leek me een leuke uitdaging die ik graag aannam. Een week later gingen we samen in de trein naar Utrecht voor de pioniersmeeting met de pioniers van de andere regio’s. 

groepsfoto 2

Ik werd heel blij van de ontmoeting met de andere pioniers. Het gevoel krijgen dat wat Ninke van der Leck uitdraagt als businesscoach ook echt kan en dat dat ook het doel van Bewust Ondernemende Vrouwen (hierna BOV) is. Het kan echt. Er werd namelijk ook aan ontspanning gedacht op die dag en werd verzorgd door Birgit Karreman van Regenboog Klankschalen. Ik zou zeggen: ga naar de website en lees daar hoe het in zijn werk gaat en welke Facebookgroepen er zijn.

Elke eerste donderdag van de maand is er een netwerkgroepsbijeenkomst (leuk woord voor Scrabble als het op het bord past) voor alle netwerkgroepen ieder groep in haar eigen regio en zo voor BOV bij Doppio in Hilversum. Vanwege feestdagen en de kerstvakantie werd het dit keer op donderdag 12 januari gehouden.

De griep zwerft momenteel rond en schakelt een hoop mensen uit. Zo was onder andere Annette van der Kaaij door de griep bevangen. Alleen zo snel geeft Annette niet op en zocht naar een oplossing en ze vond er een: ze was aanwezig via Skype! Het leek de KPN reclame wel. Het werkte heel goed.

Hoe zou het zijn in een vergaderzaal van een espressobar?
De zaal was prima en het was een feest om met de andere dames van de netwerkgroep kennis te maken. We hadden een klik met elkaar en kwamen voor hetzelfde doel: verbinden als vrouw en als ondernemer in Hilversum en ’t Gooi met je vrouwelijke kracht en daarbij dan ook authentiek blijven.

foto 3 voor blog

Aan Skypen en hoe ik moest zitten, moest ik wel wennen maar iedereen dacht mee dus dat kwam goed.

Een symbool van je bedrijf
De eerste opdracht moest je iets meenemen dat je bedrijf symboliseert. Ik wist niet wat ik moest meenemen, Ingrid was het vergeten maar voor ons beiden kwam ook dat op een prettige en ontspannen manier goed. We kwamen gaandeweg allebei op een idee en dat is juist een van de doelen van de BOV: inspiratie krijgen. Voor mezelf was het nu fijn dat ik kon uitleggen wat ik met mijn logo-in-wording wou uitbeelden. 

foto 5

Dat kon ik de dag ervoor niet zo goed. Samen lukt het.

foto 6 voor blog

De meeting verliep op een ontspannen manier en de tijd vloog om. Wat een energie en motivatie kreeg ik ervan! Ik kijk erg uit naar de volgende meeting op de eerste donderdag van februari.

Lijkt het je wat om je aan te sluiten bij de Bewust Ondernemende Vrouwen? Ga dan naar de website bewustondernemendevrouwen.nl en meld je aan voor de nieuwsbrief. Meld je tevens aan bij de voor jou relevante Facebookgroepen.

Pin It