powervrouwen artikel Op 8 februari 2017 schreef ik een blog over het 99PowerVrouwen project. Hoe ging het nu verder?

Wat kwam er veel op me af. En nu nog steeds eigenlijk. Ik geniet, ik krijg er positieve energie van en ik voel me beter dan ooit tevoren.

Inschrijving als ondernemer bij de Kamer van Koophandel
In juli 2017 schreef ik me in als ondernemer bij de Kamer van Koophandel. Mijn missie is om startende ondernemers betaalbaar zichtbaar te laten worden met video, blog en hulp bij social media.

Kort daarop mocht ik mijn eerste workshop Social Media houden. Daarin vertel ik hoe ik in twee jaar tijd meer dan (op dat moment in juli) 64.000 bezoekers op mijn website heb gehad, zonder WordPress maar met een website van Blogger. Blogger is een servicedienst van Google. Aan de ene kant vond ik het doodeng, me inschrijven bij de Kamer van Koophandel, wat als….

Mijn gedrevenheid als ondernemer voert de boventoon
Hoe kwam dat? Ik ontmoette tijdens de bekendmaking van PowerVrouw van het Jaar 2017 op 8 maart de vrouwen die waren genomineerd. Daar raakte ik aan de praat met Natasja Molenaar. Zij was ook net haar onderneming gestart. We hadden een klik en wisselden elkaars contactgegevens uit.

Een paar weken verstreken tot ik vroeg of Natasja met mij wou Skypen. Door dat Skypegesprek kwamen we op het idee om elkaar te helpen onder het mom van Samen Sterk en dat ieder met haar eigen kracht.

Natasja Molenaar is een inspirerende vrouw die talenten in je naar boven haalt waarvan je zelf niet eens wist dat je die had. Dankzij haar kreeg ik de kans om via Work and Wellbeing mijn eerste workshop social media te gaan houden. Het spreken ging heel natuurlijk.
Ik sprak over een onderwerp waar mijn passie ligt.

Ik was er klaar voor
Een jaar eerder kreeg ik een tip van Mariska van Woerden - dankzij wie ik een workshop recyclen mocht houden tijdens Internationale Vrouwendag in Kampen - dat ik contact moest opnemen met Jolanda van Henningen. Diep in mijn hart wou ik wel, maar ik durfde niet. Mariam, jij? Niet durven? Ja, ziek zijn doet wat met je.

Doordat ik me steeds beter voelde en mijn energie met grote stappen terugkomt dankzij het ondernemen, was ik er klaar voor om contact op te nemen met Jolanda van Henningen. Ons contact voelde gelijk heel goed: alsof we elkaar al jaren kenden! We spraken af bij mij thuis om nader kennis met elkaar te maken en het leek me leuk om ook Natasja Molenaar hierbij te betrekken.

Spontaniteit ten top: inspireren en motiveren
Deze meeting werd spontaan een business meeting waarbij ik ook nog eens mijn Indische kookkunsten spontaan uit de kast getrokken had. Niet alleen dat, er ontstond spontaan een prachtige samenwerking tussen Natasja Molenaar en Jolanda van Henningen die resulteerde in de organisatie van de op stapel staande community lunch op 10 november aanstaande van 13:00-17:00 uur in restaurant Instock te Amsterdam.

Het toeval wil dat zowel de spreeksters als onlangs ook Jolanda van Henningen allemaal 99Powervrouwen zijn van Lucinda Douglas.
Je kunt alle vloginterviews bekijken via Youtube.

Zoals je hierboven kunt lezen kan ondernemen heel leuk zijn. Door samenwerken en netwerken. Laat je ook inspireren en motiveren door de 99PowerVrouwen van Lucinda Douglas en meld je aan.