dark artikel Een stormachtige cocktail met stormachtig weer.

Met dit weertype wordt het weer meer binnen zitten en lekker op de bank hangen. En daar past een lekker drankje bij. 
De Dark n Stormy is een cocktail met ginger beer. Kruidig, fris en sterk tegelijkertijd. Stormachtig lekker. Je maakt deze cocktail met ginger beer, donkere rum en limoen.

Kenmerkend aan deze cocktail is de gelaagdheid in kleur. De donkere laag bovenin geeft de cocktail zijn Dark n Stormy uitstraling! 
De donkere rum zorgt voor de storm in je cocktailglas.

Als je de rum niet mengt met de ginger beer begint de Dark n Stormy licht als je drinkt met een rietje, maar de bovenlaag (het einde) is dus sterk want hier zit de rum.

Wat heb je nodig voor de Dark n Stormy?
Gosling black seal dark rum (uit Bermuda!) (1,5 deel)
Gosling Ginger Beer (2,5 deel)
Limoen (sap van halve limoen)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Dark n Stormy?
Begin met een tumbler gevuld met ijs. Begin niet met de drank maar met de ginger beer, 2,5 deel. Knijp een halve limoen uit voor verse limoensap. Even roeren met een barlepel. Als laatste voeg je de donkere rum toe (1 deel).

Als je het mooie storm effect wil creëren schenk het dan geleidelijk rechtstreeks uit vanuit de fles over de bolle kant van een barlepel. Niet roeren! Garneren met 1 of 2 limoenschijfjes.

Wil je de Dark n Stormy ook zelf een keertje maken?
Je hebt dan een aantal benodigdheden nodig in je eigen 'cocktailkeuken':
Tumbler glas
Citruspers
Jigger / barmaat

Deel je zelfgemaakte Dark n Stormy via social media
Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Enjoy!

Bron